Obiective turistice

 Localitatea Prejmer (în germană Tartlau, în maghiară Prázsmár) se află la 15 km de oraşul Braşov in regiunea Transilvania din România, în partea estică a Depresiunii Braşovului, înscriindu-se într-un întreg lanţ de sate săseşti, fiecare adăpostind o biserică fortificată.

     Biserica fortificată sau Cetate Prejmer este cea mai mare fortificaţie de acest tip din sud-estul Europei, fiind construită de saşii care trăiau în aceste locuri şi folosită ca refugiu în calea năvălirilor străine.Biserica evanghelică fortificată Prejmer are puţin peste 700 de ani.Are cel mai vechi altar din Transilvania (de aproximativ 500 de ani), cu reprezentări iconografice ale Patimilor lui Iisus.

     Zidul care înconjoară biserica este unul extrem de rezistent, având o grosime de 3-4 metri şi o înălţime de 12 metri. Ca orice cetate medievală, în partea exterioară este înconjurată de un şanţ, care în vreme de asediu era umplut cu apă, peste care se putea trece doar traversând podurile mobile.

    Pe lângă gurile de foc fixate în ziduri, în cetate se află un dispozitiv de luptă neobişnuit – orga morţii – formată din mai multe arme aşezate la un loc care, puse în funcţiune, trăgeau toate deodată. În partea interioară a zidurilor, cele 275 de cămăruţe, dispuse pe trei şi patru niveluri ca nişte faguri, îi adăposteau odinioară pe cei asediaţi.Cetatea a fost restaurată în perioada 1960-1970 şi face parte din patrimoniul mondial UNESCO.

       Fasching
Festivalul Clatitelor – anual, in primul weekend din februarie